Descrierea Implanturilor


Implantul dentar este un surub ce inlocuieste radacina unui dinte care a fost pierdut. Rolul implanturilor dentare este acela de a sustine lucrari dentare (coroane, punti sau proteze speciale pe implanturi) sau sisteme de ancorare ortodontica. Implantul dentar sustine un dinte din portelan (coroana dentara pe implant) sau impreuna cu alte implanturi o lucrare dentara (punte dentara pe implanturi) ce inlocuieste un grup de dinti extrasi.

Implantul dentar este inserat direct in os unde se realizeaza osteointegrarea, adica fuziunea intre suprafata implantului dentar si osul din jurul lui.

Materialul din care sunt produse implanturile dentare moderne este titanul. Un implant dentar de calitate are suprafata tratata special. Acest tratament favorizeaza proliferarea si aderarea a celulelor osoase la suprafata implantului dentar, fenomen cunoscut drept osteointegrare.


CONSULTATIA- INVESTIGATII CLINICE SI PARACLINICE

In alegerea implantului dentar, noi tinem cont de starea generala si de factorii locali. In acest scop trebuie facute radiografii digitale retroalveolare, radiografii panoramic sau tomografii dentare computerizate 3D pentru a evidentia structurile anatomice importante si raporturile dintre acestea si viitorul implant dentar.

Forma, dimensiunile si densitatea osului unde se doreste implantarea si planificarea pozitiei ideale a viitorului implant dentar nu se poate aprecia corect decat cu ajutorul tomografiilor maxilare!

Planificarea exacta a pasilor ce trebuie facuti este foarte importanta si ne scuteste de surprize neplacute, imbunatatind rata succesului.

50 Motive

50 Motive

INTERVENTIA DE INSERARE A IMPLANTURILOR DENTARE IN OS

Interventia de inserare a implanturilor dentare in os se face cu ajutorul anesteziei locale. Inhalosedarea este benefica in aceasta situatie, accentuand efectele anesteziei. Puteti opta si pentru anestezie generala dar aceasta este indicata numai in cazuri medicale speciale. Dupa instalarea anesteziei, se efectueaza o incizie la nivelul gingiei pentru facilitarea accesului la nivel osos. Ulterior se foreaza in os un lacas cu ajutorul unor freze speciale de unica folosinta care nu permit incalzirea osului in timpul interventiei. Fiziodispenserul NSK este un aparat de frezat in os care asigura un flux continuu de ser fiziologic racit, putere reglabila constanta indifirent de rezistenta intampinata si controlul turatiilor.

Implantul dentar este inserat in lacasul creat pentru el si incizia se sutureaza.


VINDECAREA SI REALIZAREA OSTEOINTEGRARII

Perioada de integrare variaza pentru a se crea os nou si rezistent in jurul implantului dentar capabil sa sustina apoi o lucrare dentara din ceramica. In jurul implantului dentar trebuie sa existe tesut gingival de calitate, pentru a asigura un aspect estetic natural. Gingia poate avea nevoie si ea de interventii de microchirurgie.

RATA DE SUCCES A IMPLANTURILOR DENTARE

Rata de succes depinde foarte mult de calitatea materialelor (implanturi dentare, os artificial, membrane de vindecare) dar si de igiena locala. In lipsa unor vizite regulate pentru igienizare creste riscul de infectie in jurul implanturilor dentare si astfel se pericliteaza sanatatea osului adiacent. Pacientul cu implanturi dentare trebuie sa pastreze si acasa o igiena riguroasa.

Protejati-va investitia! In clinica stomatologica Odonto-Med succesul tratamentelor prin implanturi dentare ajunge la 99,8%( ! ) la integrarea primara.